Nastratin căscă, plictisit. Viața lui devenise searbădă, lipsită de senzații tari, ca odinioară. Se duse la toaletă și se binoclă în oglindă. Se îngrășase din nou, avea ceva riduri și cearcăne, câteva milioane de fire de păr alb, dar, peste toate, era încă tânăr și, mai ales, încă viu.

Nastratin căscă, plictisit. Viața lui devenise searbădă, lipsită de senzații tari, ca odinioară. Se duse la toaletă și se binoclă în oglindă. Se îngrășase din nou, avea ceva riduri și cearcăne, câteva milioane de fire de păr alb, dar, peste toate, era încă tânăr și, mai ales, încă viu. Se îndrăgostise (deși se mai credea, de mult, capabil de asta!), iar Cristiana îl făcea să se simtă mai bărbat ca niciodată. Așa că se miră când citi ce putuse să scoată pe gură fosta starletă Dana Săvuică: ”Cei mai frumoși bărbați i-am văzut în Grecia, în Mykonos, însă aproape toți erau gay”. Nastratin se mai uită încă o dată în oglindă și constată că și el se număra, totuși, printre bărbații frumoși, cu toate că nu era gay.

 

Dădu nedumerit din umeri și se întoarse le lectură, ca să admire un paparazzi aranjat cu Laura Cosoi. Teleasta se dusese în Piața Matache (unde dăduse iama prin legume, fructe și zarzavaturi) proaspăt coafată… Vorba lui Constantin Tănase: ”Și cu asta ce-am făcut?!”…

Își clăti ochii cu o poză în care strălucea superba Nicole Scherzinger (despre care află că era cântăreață), după care se holbă la Kylie Minogue, care pupa cu voluptate, în bot, un porc. Godacul era personaj de musical – ”Betty Blue Eyes”, dar lui Nastratin nu i se păru un argument suficient de solid ca să justifice acel gest zoofil.

Trăsnita de Lady Gaga comisese și ea o perlă de cultură: ”Pot să-mi dăruiesc singură un orgasm doar gândindu-mă la orgasm”. Nici Carmen Electra nu fu mai prejos: ”Nimic nu e mai sexy decât un bărbat sigur pe el în pat, care să vorbească murdar”… Nastratin începu să vorbească murdar, singur în casă, în pjama și în papuci, apoi se opri din bombăneală, pentru că nu era sexy absolut deloc…

Se pregătea de culcare, când îl stimulă un interviu cu fostul mare arbitru Ion Crăciunescu. Acesta se destăinuia unui reporter-pistol: ”Am fost primul care s-a privatizat în Vâlcea. În 1990, am început cu un magazin în care vindeam dulciuri. Îmi aduc aminte că eram 4 vânzători, inlcusiv soția, și nu puteam face față la guma de mestecat. Luam Turbo cu 1,75 lei și o dădeam cu 3. Era coadă de 50 de persoane non-stop. Seara îmi vâjâia capul la cât dădeam rest. Mai târziu, ne-am reprofilat pe pantofi și perdele”. Nastratin râse, apoi începu să tușească, să strănute și, în cele din urmă, să caște… Ațipi în fotoliu… Se trezi pe la 3 dimineața, făcu pipi, apoi se culcă de-a binelea, în pat. Dormi fără vise.